top of page

Nederlandse uitgeverij 

Law & Order

The World of Criminal Justice

Jan Banning

Jan Bannings Law & Order is een ongebruikelijk en innovatief boek over strafrecht waarin de wereld van de kunst gecombineerd wordt met die van de juridische wetenschap. Banning fotografeerde bij politie en rechtbanken en in gevangenissen in Colombia, Frankrijk, Uganda en de Verenigde Staten van Amerika.

 

Het boek bevat voorts een essay van Banning over strafvervolging, en een aangrijpend verhaal van Michiel Scholtes die zelf jarenlang gevangen zat in Frankrijk. Juridische experts van het Max Planck Instituut (MPI) in Freiburg, Duitsland geven korte inleidingen op de rechtssystemen van de vier landen, plus infographics over criminaliteit en strafrecht in deze en een selectie van andere landen. Ulrich Sieber, directeur van het MPI, schreef het voorwoord.

 

Deze veelzijdige collectie foto’s, teksten en statistieken roept vragen op over strafrechtbeleid die politieke gemeenplaatsen en populaire clichés ontkrachten.

Jan Banning maakte een groot aantal boeken, waaronder Bureaucratics en Troostmeisjes. Zijn werk is ge-publiceerd in vele media, waaronder GEO, The New Yorker en Vrij Nederland, en bekroond met diverse prijzen, zoals een World Press Photo Award. Het is opgenomen in collecties van onder meer het Rijksmuseum, het Museum of Fine Arts Houston en het High Museum of Art, Atlanta.

Law & Order

The World of Criminal Justice

Jan Banning

 

Publicatiedatum: November 2015

Taal: Engels (grotendeels ook Nederlands)

Grafisch ontwerp: Peter Jonker
ISBN: 978-90-77386-15-6
184 pagina’s

Hardcover

235 x 320 mm

€ 40,- (buiten Nederland excl. verzendkosten)

 

www.janbanning.com

bottom of page