top of page

Nederlandse uitgeverij 

Binnen Buiten

Jutka Rona

Een jaar uit het leven van... mijzelf. Voor dit fotodagboek heb ik mijn oog en camera gericht op mijn naaste omgeving: mensen om wie ik geef, voorwerpen die iets voor me betekenen, lichtspelingen waarvan ik geniet. Maar om duidelijk te maken dat ook de buitenwereld bestaat en niet te negeren is, heb ik de foto’s van mijn dagelijks leven geplaatst naast berichten uit het wereldnieuws die mij raakten. Voornamelijk oorlogsgeweld.

Binnen Buiten

Jutka Rona

 

Een jaar uit het leven van... mijzelf
met een voorwoord van H.J.A. Hofland

ISBN 978-90-77386-06-4
Prijs: € 24.95 (ex. verzendkosten)

 

Te koop bij:

Galerie Weesperzijde

Weesperzijde 94, Amsterdam.

 

Boekhandel Wanuskéwin

Ruysdaelkade 71, Amsterdam

 

www.jutkarona.com

De Volkskrant 13 maart 2009

 

.....We zien de rechterbuurpoes, stuurs omhoog kijkend vanaf de stoep, en het kleine buur-jongetje dat zijn evenwicht bewaart door te leunen op zijn driewieler. Er worden maaltijden gekookt, borrels geschonken, verjaardagsfeestjes gevierd, honden uitgelaten. Bloembollen exploderen in uitbundige kleuren in april, het zachte herfstlicht glinstert in het water van het De Mirandabad in Amsterdam-Rivierenbuurt, op de laatste zwemdag buiten.

Het klinkt een beetje saai, en dat zou Binnen/Buiten ook zijn als het niet door een begenadigd fotografe zou zijn gemaakt. Door haar gevoelige blik, oog voor detail en haar op jarenlange ervaring gefundeerde techniek weet Rona de foto’s meerwaarde en schoonheid mee te geven.....

bottom of page